Alma-Tadema tentoonstelling van mede-curator en VU-docent Ivo Blom krijgt Global Fine Art Award

De Global Fine Art Awards zijn de Oscars voor musea

14-03-2018 | 13:00

IvoBlom_TextDe expositie Lawrence Alma-Tadema: Klassieke Verleiding in het Fries Museum (2016-2017), waarvoor VU-docent Ivo Blom (Kunst en Cultuur ) mede-curator was, heeft in New York een Global Fine Art Award gewonnen.

Sinds de opening op 1 oktober 2016 heeft de tentoonstelling getiteld 'Alma-Tadema: Klassieke Verleiding' massa's bezoekers getrokken. Het museum ontving in totaal een kleine 160 duizend bezoekers. In het najaar publiceerde Advalvas een interview met Blom, waarin onder andere duidelijk wordt dat veel filmmakers door Alma-Tadema waren geïnspireerd en dat films zoals Gladiator (Ridley Scott 2000) zonder Tadema niet hadden bestaan. Lees hier het volledige interview.

Het Fries Museum in Leeuwarden was genomineerd voor de tentoonstelling Alma-Tadema, klassieke verleiding, die daar vorige winter te zien was en later in Wenen en in Londen. Namens het museum nam directeur Kris Callens de prijs in ontvangst. Met (inter)nationale recensies werd Alma-Tadema, klassieke verleiding in het Fries Museum zeer goed ontvangen.