Bachelor Literatuur en Samenleving track Nederlands & track Engels van de VU volgens studenten beste van Nederland

Volgens het onderzoek Beste studies 2018 van weekblad Elsevier onder studenten is deze bachelor de beste opleiding Literatuurwetenschap van Nederland.

12-10-2018 | 14:07

Als ervaringsdeskundigen gaven studenten op een schaal van 1 tot 5 aan hoe tevreden zij zijn over 45 aspecten van hun opleiding. De VU-studenten in de bachelor Literatuur en Samenleving zijn allemaal zeer tevreden, waarmee de opleiding op nummer 1 staat.

Uitstekende docenten
De bacheloropleiding Literatuur en Samenleving aan de VU scoort goed op alle onderdelen en extra hoog op de kwaliteit van de docenten.

Elsevier Weekblad selecteerde vragen uit de Nationale Studenten Enquête (NSE) die een volledig en betrouwbaar beeld geven van de mening van studenten over hun opleiding. De antwoorden op alle vragen zijn samengevoegd tot scores op zes hoofdpunten: faciliteiten, onderwijs, inrichting opleiding, docenten, toetsing, organisatie en communicatie.

Top 3 universiteiten
1. Vrije Universiteit Amsterdam
2. Universiteit Utrecht
3. Universiteit van Amsterdam

Over de Bachelor Literatuur en Samenleving aan de VU
Binnen deze opleiding kun je kiezen uit twee tracks: Engels: Literatuur en Samenleving en Nederlands: Literatuur en Samenleving

Engels: Literatuur en Samenleving - Dit programma draait om de relatie tussen literatuur, visuele cultuur, en samenleving. Je verkent literatuur uit verschillende Engelssprekende landen. In onze cursussen analyseer je literaire teksten bovendien vanuit twee vernieuwende perspectieven: Engelse literatuur in een veranderende wereld, en Engelse literatuur in een visuele cultuur.

Nederlands: Literatuur en Samenleving - Tijdens dit bachelor programma lees je de meesterwerken uit heden en verleden en leer je ze in hun culturele context te plaatsen. Je bestudeert de interactie tussen literatuur en samenleving. Denk aan de stroom romans en verhalen die in Europa werden geschreven naar aanleiding van de miljoenen doden in de Eerste Wereldoorlog (1914-1918). Of aan post-koloniale en Marokkaans-Nederlandse romans die het koloniale verleden of de achtergrond van een deel van onze bevolking belichten.

Daarnaast bestudeer je het 'literaire bedrijf': van middeleeuws handschrift tot e-book en van uitgever tot tv-programma's als DWDD. Verder ga je op zoek naar verteltechnieken in geschreven en ongeschreven verhalen, van graphic novels tot het gesprek tussen huisarts en patiënt.

Bron: https://www.elsevierweekblad.nl/bestestudies