VU-docent Nederlandse letterkunde Jacqueline Bel gastschrijver in Canada

Van 14 mei tot 3 juni is Jacqueline Bel gastschrijver bij de Canadian Association for the Advancement of Netherlandic Studies (CAANS).

08-05-2019 | 12:50

Ze zal lezingen geven aan de universiteiten in Montreal, Ottawa, Toronto en Calgary en in Vancouver is ze de keynotespreker op het CAANS-jaarcongres met een lezing over ‘De tolk van Java en de koloniale herinnering’.

190508 Jacqueline Bel in CanadaJacqueline Bel is hoofddocent moderne Nederlandse letterkunde aan de VU. In 2015 publiceerde ze Bloed en rozen, Geschiedenis van de Nederlandse literatuur 1900-1945, deel 6 van de Taalunie-literatuurgeschiedenis van Nederland en Vlaanderen. Het boek werd goed ontvangen in het publieke domein. In 2018 verscheen Multatuli nu. Nieuwe perspectieven op Eduard Douwes Dekker, dat ze met Rick Honings en Jaap Grave uitbracht. Ze is gespecialiseerd in de literatuur van het fin de siècle, de eerste helft van de 20e eeuw, de twee wereldoorlogen en de (post)koloniale literatuur. Momenteel werkt ze aan een boek over de Joodse stadsroman in de eerste helft van de 20e eeuw en een studie over (post)koloniale literatuur.

Bron: Letterenfonds