Zomertentoonstelling over de Biblebelt

In Museum Catharijneconvent in Utrecht is van 7 juli t/m 22 september 2019 een tentoonstelling te zien over de Nederlandse Biblebelt, een gebied waar veel reformatorische christenen wonen.

08-07-2019 | 15:20

Wie zijn die mensen, wat zijn hun dilemma's en waar komen hun opvattingen vandaan? Uit welke denk- en leefwereld stamt de 'Nashville-verklaring'?

190708 BibleBelt Tentoonstelling TekstBij de tentoonstelling was het Amsterdam Centre for Religious History als adviseur betrokken. Fred van Lieburg, VU-hoogleraar religiegeschiedenis, leidt een NWO-project over Bible Belts in Europa. Hij dacht mee bij de uitwerking van de verhaallijn, de keuze van objecten en de samenstelling van een speciaal nummer van het Catharijne, het blad voor de Vrienden van het museum. Hij was spreker bij de feestelijke opening op 4 juli 2019 en treedt met andere VU-wetenschappers (Martha Visscher, John Exalto, George Harinck en Maarten Wisse) op in de lezingenreeks in het museum.

Op maandag 7 juli was Fred van Lieburg te gast bij het NPO Radio 1 programma 'Spraakmakers' waar hij over de tentoonstelling vertelde. Luister hier terug.