Filosofie en Literatuur en Samenleving: Engels zijn topopleiding 2020

Dat heeft de Keuzegids Universiteiten 2020 deze week bekend gemaakt.

26-11-2019 | 14:52

De bacheloropleidingen Filosofie en Literatuur en Samenleving: Engels krijgen in de Keuzegids Universiteiten 2020 het predicaat ‘topopleiding’. Filosofie aan de VU is dit jaar de enige topopleiding Filosofie in Nederland. De bachelor Philosophy, Politics and Economics (PPE) is beoordeeld als beste opleiding van de interdisciplinaire bachelors in de categorie Maatschappelijk.

topopleiding_2020Filosofie
Bijna alle filosofiestudenten zijn blij met hun docenten, de manier waarop ze getoetst worden en de inhoud van het programma. Het is bij sommige opleidingen lastig om op tijd af te studeren, toch vinden de studenten de opleiding gemiddeld goed haalbaar. Ook de extra vakken over de arbeidsmarkt werpen hun vruchten af, want bij de meerderheid van de opleidingen is de praktijkgerichtheid reden voor een compliment. De opleiding aan de VU is de enige topopleiding. Studenten hebben geen grote klachten, alleen de wetenschappelijke vorming kan nog iets beter.

Literatuur en Samenleving
Deze bacheloropleiding van de VU is de enige topopleiding in zijn categorie. Een aantal opleidingen bieden een volledig Engelstalige track of zijn zelfs alleen in het Engels te volgen. De VU neemt sinds het studiejaar 2019-2020 geen nieuwe studenten meer aan voor de Nederlandstalige track van Literatuur en Samenleving. Hier kun je alleen nog kiezen voor de Engelstalige variant. Studenten zien graag wat meer contact met de praktijk, maar zijn wel tevreden over de docenten.

VU als universiteit op de tweede plek
De VU weet hun stijgende lijn door te zetten ten opzichte van vorig jaar en neemt dit jaar de tweede plek in. Ze zijn de enige klassieke universiteit die een bovengemiddeld goede score behaalt op het gebied van Leven & Omgeving, met bijvoorbeeld de opleiding biologie als echte topper.

Keuzegids
Het Centrum Hoger Onderwijs Informatie publiceert jaarlijks de Keuzegids Universiteiten met informatie over bacheloropleidingen. De scores zijn gebaseerd op expertoordelen, het percentage studenten dat in het tweede jaar verder studeert bij dezelfde opleiding en de Nationale Studenten Enquête (NSE), waarin studenten hun mening geven over hun studie.

Bezoek voor meer informatie de website van Keuzegids.