Filosofie en Literatuur en Samenleving zijn topopleiding 2020

Dat heeft de Keuzegids Universiteiten 2020 deze week bekend gemaakt.

26-11-2019 | 14:52

De bacheloropleidingen Filosofie en Literatuur en Samenleving krijgen in de Keuzegids Universiteiten 2020 het predicaat ‘topopleiding’. Beide opleidingen aan de VU zijn dit jaar de enige topopleidingen in hun categorie. De bachelor Philosophy, Politics and Economics (PPE) is beoordeeld als beste opleiding van de interdisciplinaire bachelors in de categorie Maatschappelijk.

topopleiding_2020Filosofie
Bijna alle filosofiestudenten zijn blij met hun docenten, de manier waarop ze getoetst worden en de inhoud van het programma. Het is bij sommige opleidingen lastig om op tijd af te studeren, toch vinden de studenten de opleiding gemiddeld goed haalbaar. Ook de extra vakken over de arbeidsmarkt werpen hun vruchten af, want bij de meerderheid van de opleidingen is de praktijkgerichtheid reden voor een compliment. De opleiding aan de VU is de enige topopleiding. Studenten hebben geen grote klachten, alleen de wetenschappelijke vorming kan nog iets beter.

Literatuur en Samenleving: Engels
Literatuur & samenleving van de VU is de enige topopleiding in de categorie kunststudies. In de internationale opleiding staat Engelstalige literatuur van over de hele wereld centraal. In deze bachelor analyseer je literaire teksten vanuit twee vernieuwende perspectieven: Engelse literatuur in een veranderende wereld, en Engelse literatuur in een visuele cultuur. Ook is er aandacht voor creative writing en de uitgeverswereld.

VU als universiteit op de tweede plek
De VU weet hun stijgende lijn door te zetten ten opzichte van vorig jaar en neemt dit jaar de tweede plek in. Ze zijn de enige klassieke universiteit die een bovengemiddeld goede score behaalt op het gebied van Leven & Omgeving, met bijvoorbeeld de opleiding biologie als echte topper.

Keuzegids
Het Centrum Hoger Onderwijs Informatie publiceert jaarlijks de Keuzegids Universiteiten met informatie over bacheloropleidingen. De scores zijn gebaseerd op expertoordelen, het percentage studenten dat in het tweede jaar verder studeert bij dezelfde opleiding en de Nationale Studenten Enquête (NSE), waarin studenten hun mening geven over hun studie.

Bezoek voor meer informatie de website van Keuzegids.