Online conferentie: Making Sense of Finance

Hoe kunnen we van het verleden leren om financiën weer met het publiek te verbinden? Dat staat centraal in de online conferentie Making Sense of Finance op vrijdag 12 maart.

25-02-2021 | 7:30

De online conferentie Making Sense of Finance wordt live uitgezonden vanuit de Nederlandsche Bank in Amsterdam.

300 jaar reflectie
Het is meer dan 300 jaar geleden dat de allereerste internationale financiële crisis uitbrak: de South Sea Bubble van 1720 die door Europa en de wereld raasde. Deze crisis zorgde voor een breed, publiekelijk debat over de waarden en dreigingen van de financiële sector, en de relatie tussen financiën en samenleving. Daarmee gaf het een sterke impuls aan een lange traditie van zingeving, namelijk het reflecteren over de publieke waarde van de financiële sector. Op 12 maart 2021 reflecteren we op de dynamische relatie tussen financiën en samenleving.

Doe mee aan de discussie tussen verschillende belanghebbenden
We nodigen je uit om samen met stakeholders uit de financiële sector, financiële historici, journalisten en beleidsmakers belangrijke vragen te onderzoeken over de positie van de financiële sector in de samenleving - in het verleden en het heden. Tijdens dit evenement vinden er keynote speeches en paneldiscussies plaats over kwesties als de geschiedenis en aard van vertrouwen in de financiële sector, de uitdagingen van innovatie en internationalisering, transparantie en verantwoording, en de noodzaak om financieel erfgoed te beschermen.

Hoogtepunten van het programma:
Keynote speeches door William Goetzmann (Professor of Finance, Yale School of Management) en Joanne Kellermann (Voorzitter Pensioenfonds Zorg en Welzijn).

Ben jij er ook bij?
Meld je aan via het registratieformulier.
Aanmelddeadline: 11 maart om 23.59
Wil je meer weten? Bekijk het programma (pdf).

Tijden:

• 7.30-11.15 am EST (New York)
  • 1.30-5.15 pm CET (Amsterdam)
  • 9.30-1.15 pm JST (Tokio)

Locatie:
Online event room, registreer je voor toegang (zie hierboven).

Over het project Banking on Financial Heritage
Deze conferentie is onderdeel van het NWO-Internationaliseringsproject ‘Banking on Financial Heritage’. Dit project is geïnitieerd en wordt gecoördineerd door historici van de Vrije Universiteit Amsterdam, Universiteit Utrecht, University of Hertfordshire en The University of Tokyo. Het doel van het project is om onderzoekers uit verschillende landen samen te brengen en een duurzaam netwerk voor de financiële geschiedenis op te bouwen. Lees meer over het project.

Ben je ook geïnteresseerd in een academische workshop en een historisch toneelstuk?
Op 10 en 11 maart vindt een gerelateerd evenement plaats: een academische conferentie over de financiële crises van de 18e eeuw, en een opvoering van een historisch toneelstuk door Theater Kwast: Pieter Langendijk’s Quincampoix or the wind Traders (1720). Bezoek de website van de Nederlands-Belgische Werkgroep Achttiende Eeuw voor meer informatie.

Deze conferentie wordt mede mogelijk gemaakt door de steun vanuit Capital Amsterdam.

Capital Amsterdam logo