Academisch Engels: Remedial Writing for Master Students

Een cursus voor masterstudenten die zich onzeker voelen over hun beheersing van het Engels, en dit voor hun studie wel nodig hebben. De cursus bestaat uit twee onderdelen: grammatica en schrijven. Het onderdeel grammatica richt zich op problemen waar studenten doorgaans tegenaan lopen bij het schrijven van formele Engelse teksten. Het onderdeel schrijven behandelt op remediërende wijze de macrostructuren van wetenschappelijke teksten uit verschillende disciplines.

De studenten leren omgaan met de belangrijkste aspecten die komen kijken bij het schrijven van een goede formele Engelse tekst. Denk hierbij aan de verschillen tussen het Engels en andere talen, de essentiële rol van interpunctie in het Engels, en het hanteren van een formele stijl. Deze cursus is met name zinvol voor internationale studenten die nog weinig ervaring hebben met het schrijven van wetenschappelijke teksten voor hun opleiding. Bij het geven van feedback wordt gebruik gemaakt van ELS-online, het feedbacksysteem van het ALP.

De cursus bestaat uit twee sessies van 2 uur per week. De toetsing bestaat uit een online grammaticatoets (meerkeuze) en het schrijven van een essay van 2000 woorden over een onderwerp passend bij je opleiding.

Datum
Periode 2

Praktische informatie
Inschrijving: toegankelijk voor alle masterstudenten, ongeacht je achtergrond
Docent: Nog niet bekend
Studiepunten: 6
Cursuscode: STU-C-EN-6

Inschrijven
Inschrijven via VUnet

Contact
Gea Dreschler, g.a.dreschler@vu.nl