Coaching

Je kunt tijdens het schrijven van je scriptie vast komen te zitten, en ‘het even niet meer zien’. Bij zulke situaties kan het handig zijn om te praten met een ervaren coach, een ‘tutor’. Die kan je helpen om het overzicht terug te krijgen, of om te bedenken welke stappen je moet nemen om uit de impasse te raken. Soms heb je daar  een enkel gesprek voor nodig, soms is het effectiever om een reeks van gesprekken te voeren.

De coaching in het schrijfcentrum richt zich op het proces van scriptie schrijven, en op de aanpak van de schrijftaken die daar bij horen. De coaching gaat dus nadrukkelijk niet over de inhoud van de scriptie. Het doel van de tutoren is niet om je tekst te verbeteren of zelfs te schrijven, maar om jou te helpen je tekst te verbeteren en verder te schrijven.

Als je je aanmeldt voor coaching, krijg je een tutor aangewezen. Deze tutor is een ervaren masterstudent uit de Faculteit Geesteswetenschappen,  die speciaal getraind is om coachingsgesprekken te voeren over alles wat met de voortgang van een scriptie te maken heeft. Je tutor is eigenlijk je meest ideale lezer: hij of zij weet in de meeste gevallen niets van jouw vakgebied, en kan dus in het gesprek precies de ‘onwetende’ vragen stellen die jou verder op weg helpen.

De kosten van een coachingsgesprek bedragen €25. Het gesprek duurt uiterlijk drie kwartier.

Je schrijft je in door het  inschrijfformulier Schrijfcentrum in te vullen. 

Contact
Meer weten? Neem contact op met Gea Dreschler of met Margreet Onrust