Masterclassics Oudheid

Tweemaal per jaar organiseert de Vrije Universiteit Amsterdam de MasterClassics Oudheid. Dit evenement is speciaal voor scholieren uit 4, 5 en 6 vwo die geïnteresseerd zijn in de (klassieke) oudheid en erover nadenken om een bacheloropleiding zoals Archeologie, Griekse en Latijnse taal en cultuur of Oudheidwetenschappen te volgen.

Je volgt op de VU een hele dag colleges van universitair docenten. De eerstvolgende MasterClassics Oudheid zou dit jaar plaatsvinden op vrijdag 3 april, maar doordat de VU voorlopig dicht is door de maatregelen omtrent het Coronavirus, kan dit evenement helaas niet doorgaan.

Masterclass

De oudheid kun je bestuderen vanuit verschillende invalshoeken. Zo kun je aan de hand van tastbare overblijfselen het leven van vroeger reconstrueren. Aan de hand van teksten kun je weer dieper doordringen tot de gedachten van oude Grieken en Romeinen. Al hoef je je niet te beperken tot Griekenland en Italië, want de focus bij de VU ligt op geheel Europa: van het Noordwesten tot aan Mesopotamië.

Kom naar de eerstvolgende Masterclassics Oudheid en ontdek zo alvast het aanbod van onze bacheloropleidingen Archeologie, Griekse en Latijnse taal en cultuur of Oudheidwetenschappen.

Video: Did ancient Troy really exist?

Did ancient Troy really exist?

Contact

Bij vragen, stuur een e-mail naar masterclassics.fgw@vu.nl.

Aanmelden
Wil je je aanmelden voor de MasterClassics Oudheid? Stuur dan je naam, je school en welke twee colleges je zou willen volgen naar masterclassics.fgw@vu.nl.