Masterclassics Oudheid

Tweemaal per jaar organiseert de Vrije Universiteit Amsterdam de MasterClassics Oudheid. Dit evenement is speciaal voor scholieren uit 4, 5 en 6 vwo die geïnteresseerd zijn in de (klassieke) oudheid en erover nadenken om een bacheloropleiding zoals Archeologie, Griekse en Latijnse taal en cultuur of Oudheidwetenschappen te volgen.

Je volgt op de VU een hele dag colleges van universitair docenten. De eerstvolgende MasterClassics Oudheid is op vrijdag 3 april 2020.

(De flyer van Masterclassics Oudheid 2020 volgt zo spoedig mogelijk.)

Masterclass

De oudheid kun je bestuderen vanuit verschillende invalshoeken. Zo kun je aan de hand van tastbare overblijfselen het leven van vroeger reconstrueren. Aan de hand van teksten kun je weer dieper doordringen tot de gedachten van oude Grieken en Romeinen. Al hoef je je niet te beperken tot Griekenland en Italië, want de focus bij de VU ligt op geheel Europa: van het Noordwesten tot aan Mesopotamië.

Kom naar de eerstvolgende Masterclassics Oudheid en ontdek zo alvast het aanbod van onze bacheloropleidingen Archeologie, Griekse en Latijnse taal en cultuur of Oudheidwetenschappen.

Bijna klaar om te studeren?
Je bent dan natuurlijk ook van harte welkom op de VU Bachelordag of kom een dagje Proefstuderen!