Graduate School of Humanities

De VU Graduate School of Humanities omvat masteropleidingen, researchmasters en promotietrajecten, waar studenten en promovendi onderzoekstraining krijgen op het hoogste academische niveau.

Banner Graduete SchoolIn de Graduate School komen onderwijs en onderzoek bijeen. Een belangrijk speerpunt van de faculteit is onderzoeksgebonden onderwijs. (Research)masterstudenten volgen onderwijs van hoog gekwalificeerde docenten, en kunnen direct aanhaken bij lopende onderzoeksprojecten.

Promovendi krijgen intensieve begeleiding en geven binnen hun promotietraject onderwijs. Alle PhD's volgen ook zelf onderwijs, zowel aan de VU, als aan een van de landelijke onderzoeksscholen, of aan een buitenlandse universiteit.

Het onderwijs en onderzoek van de Faculteit der Geesteswetenschappen is sterk interdisciplinair. Het onderzoek is georganiseerd in interfacultaire onderzoeksinstituten waarin onderzoekers van verschillende faculteiten samenwerken in projecten. Zo vindt binnen CLUE+ interfacultair onderzoek plaats naar erfgoed, geschiedenis, landschap en herinnering. In het Network Institute bundelen geesteswetenschappers en computer scientists hun krachten. Erfgoed en Ehumanities zijn ook speerpunten in het onderwijs en onderzoek van de faculteit.

 

De Graduate School wil een gemeenschap van jonge onderzoekers creëren die uitgedaagd worden om grensoverschrijdend te werken. (Onderzoeks)studenten en promovendi van de VU zijn internationaal gericht en exploratief: zij durven zichzelf uit te dagen om met andere disciplines in dialoog te gaan en om hun onderzoek te relateren aan actuele ontwikkelingen en vragen vanuit de samenleving. Om deze doelstelling te bereiken organiseert de Graduate School verschillende activiteiten.

Like ons op Facebook

Facebook icoon Nieuws en events plaatsen wij ook op Facebook. Like ons en u blijft op de hoogte.